Windshield wiper linkage problem

This section is for technical Q & A
Please try the search function before starting a new thread.
Forum rules
Many subjects will have been discussed before. Please try the search function before starting a new thread.
Check in the Know Your 2 as the information you need may already be there.
Post Reply

Topic author
mikehn
Posts: 14
Joined: 13/08/17 12:38

Windshield wiper linkage problem

Post by mikehn »

Hi all Hoping for a bit of direction on my problem. I believe that I have a linkage issue. I installed the linkage and motor from a donor car. I checked the motor before install. The switch is sending power to the wiring block for the motor. When flicking the indicator switch the motor attempts to respond. Can anyone suggest a way to set the linkage or direct me to any site that could help. Thanks in advance.


User avatar

jimi
Administrator
Administrator
Posts: 4123
Joined: 17/05/04 1:00
Gender: Male
Years of MR2 Ownership: 16
MR2's Owned: 1
Location: Glenrothes: The Kingdom of Fife
Been thanked: 16 times
Contact:

Re: Windshield wiper linkage problem

Post by jimi »

I think you have a wiring problem if flicking the indicator switch operates the wipers.
Black is not a colour ! .... Its the absence of colour
Image

Topic author
mikehn
Posts: 14
Joined: 13/08/17 12:38

Re: Windshield wiper linkage problem

Post by mikehn »

Thanks Jimi, my post obviously wasnt worded correctly, switching the wipers on, the arms do not move, when this is done the motor attempts to operate, so I reckon that the linkage which I replaced is set up incorrectly.any suggestions would be appreciated. Thanks
User avatar

jimi
Administrator
Administrator
Posts: 4123
Joined: 17/05/04 1:00
Gender: Male
Years of MR2 Ownership: 16
MR2's Owned: 1
Location: Glenrothes: The Kingdom of Fife
Been thanked: 16 times
Contact:

Re: Windshield wiper linkage problem

Post by jimi »

Take the linkage off at the motor end and see if the motor runs correctly. If it does its probably the linkage, if it doesn't then it could be a motor/switch/wiring fault.
Black is not a colour ! .... Its the absence of colour
Image

Topic author
mikehn
Posts: 14
Joined: 13/08/17 12:38

Re: Windshield wiper linkage problem

Post by mikehn »

Problem was spindle sticking when put under load, replaced it and everything now good.
Thanks
User avatar

jimi
Administrator
Administrator
Posts: 4123
Joined: 17/05/04 1:00
Gender: Male
Years of MR2 Ownership: 16
MR2's Owned: 1
Location: Glenrothes: The Kingdom of Fife
Been thanked: 16 times
Contact:

Re: Windshield wiper linkage problem

Post by jimi »

:th: glad you got it sorted :cool1:
Black is not a colour ! .... Its the absence of colour
Image
Post Reply

Return to “MK1”