Rev3 - Stereo Turning itself on and draining batt

This section is for technical Q & A
Please try the search function before starting a new thread.
Forum rules
Many subjects will have been discussed before. Please try the search function before starting a new thread.
Check in the Know Your 2 as the information you need may already be there.
Important ! - Please make your topic title as descriptive as possible . titles with just "help" generally dont get as many answers as a title that points to the problem
Post Reply

Topic author
Scott0713
Posts: 15
Joined: 14/07/18 0:03

Rev3 - Stereo Turning itself on and draining batt

Post by Scott0713 » 19/01/20 22:21

Hello gurus!

So my Rev3 has started misbehaving in regard to the stereo. The buttons do whatever they please so I generally leave it off and drive to the tune of the engine.
However, recently the stereo and aerial have started turning on at random points, overnight when car off and locked.
I promptly removed the 15A fuse from the kick panel until such time as I can take the dashboard off and remove the stereo and check the connections.
Althrough I have removed the fuse, the stereo is still turning on and the aerial is still activating. :w_tf:

I can only assume there is a crossed wire somewhere, but not sure if anyone else has come across this issue or if my baby is just haunted? :facepalm:

Looking for advice on what to do next?

Thanks,
Scott



User avatar

jimi
Administrator
Administrator
Posts: 3777
Joined: 17/05/04 1:00
Gender: Male
Years of MR2 Ownership: 14
MR2's Owned: 1
Location: Glenrothes: The Kingdom of Fife
Been thanked: 3 times
Contact:

Re: Rev3 - Stereo Turning itself on and draining batt

Post by jimi » 19/01/20 22:50

There's 2 supplies to the stereo, 1 ignition switch controlled (thats the main power) and 1 permenant unswitched (backup up supply to ensure retention of settings and radio stations) IIRC the backup supply is from the Dome fuse, which also supplies other things, check the diagrams for details
Sounds like the 2 supplies may be mixed up, or the the wiring is in some way incorrect.
Black is not a colour ! .... Its the absence of colour
Image

Post Reply

Return to “MK2”